Naar activiteitenkalender
Molenwaard Vrijwilligersbank

Vrijwilligers gevraagd voor Hartveilig wonen

Per 1 januari 2016 draait in de gehele gemeente Molenwaard het systeem van Hartveilig Wonen. Dit is een systeem van burgeralarmering in geval van hartfalen. Reanimatie in de eerste 6 minuten is cruciaal om te overleven. Daarom is een snelle start van reanimatie door burgerhulpverleners van levensbelang.

Vrijwilligers gezocht

Inmiddels zijn we een half jaar verder. Afgelopen maanden hebben circa 15 inwoners uit de verschillende kernen in Molenwaard, als lid van de werkgroep Hartveilig Wonen Molenwaard, zich hard gemaakt voor Hartveilig Wonen. Mede door hun inzet zijn er nu bijna 300 mensen vanuit Molenwaard aangemeld bij Hartveilig Wonen en zijn er 22 AED’ beschikbaar. En dit alles is niet voor niets: er zijn dit jaar al 7 reanimaties geweest waarbij burgerhulpverlening is verleend.
 

Om het systeem van Hartveilig Wonen optimaal te kunnen laten functioneren zijn er veel vrijwilligers en een goed dekkend netwerk van AED`s nodig. Daarom vragen we u: kunt u reanimeren of bent u bereid hiervoor een training te volgen? Meld u nu aan als vrijwilliger bij Hartveilig Wonen en red levens! Ook als u een AED beschikbaar heeft kunt u deze bij het systeem aanmelden. Meer informatie vindt u op www.hartveiligwonen.nl.