Naar activiteitenkalender
Molenwaard Vrijwilligersbank

De bezem erdoor

Molenwaard – Voor sommige mensen is een achterstand in het huishouden een belemmering om andere hulp te ontvangen. Daarom wil het Sociaal Team Molenwaard een vorm van vrijwillige hulp organiseren, nl een eenmalige schoonmaakploeg onder het thema “De bezem erdoor”. Op 8 december wordt hierover in Ottoland een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers gehouden.

 

Door middel van het project “De bezem erdoor” wil het Sociaal Team kortdurende vrijwillige hulp inzetten bij personen met een achterstand in het huishouden. In twee dagdelen willen we in groepjes van maximaal vier vrijwilligers de bewoner(s) een helpende hand bieden, zodat een achterstand in het huishouden geen belemmering is om andere hulp zoals bijvoorbeeld opvoedondersteuning of schulddienstverlening te ontvangen. De hulp van “De bezem erdoor” is eenmalig.

 

Voor deze hulp zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op afroep inzetbaar zijn. Informatie over het project wordt gegeven tijdens een informatiemiddag die gehouden wordt op 8 december in Het Dorpshuis te Ottoland van 13.30-15.00 uur. Tijdens deze middag zal een ervaringsdeskundige vertellen wat het betekent om zelf niet uit de negatieve spiraal van achterstand in het huishouden te kunnen komen.

 

Wij nodigen u hartelijk om naar deze bijeenkomst te komen. Aanmelden en informatie opvragen kan via ria.demul@vrijwilligerswerkmolenwaard.nl of 06-46878144.