Naar activiteitenkalender
Molenwaard Vrijwilligersbank

Cursus Vrijwilliger in zorg en welzijn

Samen Doen Leerdam en Zederik organiseert, in samenwerking met MEE en Buurtzorg, een cursus voor vrijwilligers die actief zijn in een organisatie voor zorg of welzijn of mensen met een ziekte of beperking begeleiden. De cursus vindt plaats op 5 dinsdagmiddagen, vanaf 30 oktober.

 

“Is het míjn taak om deze mevrouw  hierbij te helpen? De meneer die ik bezoek gaat wel erg achteruit, wat moet ik doen als ik me zorgen maak? De taken die ik nu krijg, vind ik eigenlijk niet leuk, hoe bespreek ik dat?”

 

Vrijwilligerswerk is meestal leuk en prettig om te doen. Het geeft voldoening, of het is gezellig. U leert vaardigheden die elders van pas komen, of u bent even op een andere manier aan het werk en leert nieuwe mensen kennen. Toch lopen vrijwilligers soms ook tegen zaken aan waarvan ze twijfelen hoe ermee om te gaat. Dit gebeurt zowel degenen die nog niet zo lang bezig zijn, als ook de vrijwilligers van het eerste uur. Juist nu er meer gevraagd wordt van vrijwilligers, is het van belang dat u als vrijwilliger plezier blijft houden in het werk en voldoening krijgt van de taken die u uitvoert. Daarom nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze cursus.

 

Onderwerpen die we onder andere bespreken zijn:

- Wat is het verschil tussen mantelzorg en vrijwilligerswerk?

- Wat zijn verschillende rollen en taken van mantelzorgers, vrijwilligers en professionals?

- Wat is van belang bij communicatie en luisteren naar de ander?

- Hoe ga je om met afstand en nabijheid en hoe stel je hierin je eigen grens?

- Waar kun je terecht als je je zorgen maakt om iemand?

- Hoe kom je voor jezelf op, zonder een ander te benadelen?

 

De cursus wordt gegeven in het gemeentehuis van Zederik, Prinses Marijkeweg 1 in Meerkerk. Data zijn: 30 oktober, 6, 13 en 20 november en 4 december 2018. Tijdstip is steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus het is noodzakelijk vooraf aan te melden.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via een mail aan info@samendoen.expert.   Voor meer informatie kunt u contact opnemen per mail via yvonne.maasbommel@meeplus.nl of telefonisch via 0183 – 69 16 00.